Пътни инциденти по пътя Брезник – Мещица: Автомобили самокатастрофираха, а снегонавявания опънаха нервите на шофьори

Бързата промяна на времето през вчерашния ден предизвика пътни инциденти в отсечката между град Брезник и пернишкото село Мещица, научи Zapadno.com.

За 1 април в област Перник беше обявен оранжев код за опасно време заради понижението на температурите и снеговалежите. Силният вятър предизвика снегонавявания на отделни места по второкласен път 63 в отсечката между разклона за пернишките села Расник и Радуй и град Брезник. Снегопочистващи машини обработваха отсечката, но поривите на вятъра оказваха влияние за поява на снегонавявания и заледявания на платното за движение.

Два пътни инцидента също бяха предизвикани заради неблагоприятните условия в отсечката. Между Брезник и разклона за пернишкото село Вискяр микробус беше самокатастрофирал. Нанесени са му незначителни материални щети – счупено стъкло и надрани ламарини. В района на “Бабишка спирка” беше самокатастрофирал друг автомобил – лека кола. Автомобилът беше излязъл от платното за движение и се забил в крайпътни храсти. Екип на полицията посети местата на пътните инциденти. Към момента няма информация за пострадали хора.

Виж също...

Loading...