Мобилните умивалници в град Брезник събират положителни отзиви, но през следващата седмица ще ги местят

Положителна оценка получават до момента мобилните полеви умивалници в град Брезник, научи Zapadno.com.

Част от брезничани смятат, че поставените в началото на тази седмица мобилни умивалници са полезни. Някои от изразили мнение се надяват обществото в града, както и метеорологичните условия да запазят новите придобивки. Това става ясно от анкета, която Zapadno.com направи във Фейсбук страницата си.

Удобство за тези който са по улиците и не могат да спазват хигиена.”, споделя брезничанка. “Аз лично не съм го ползвал, защото не съм излизал в града, но със сигурност ще са полезни за хората и с удоволствие бих го ползвал, ако се наложи. Дано не пострадат от студа и от гражданите.”, добавя друг брезничанин.

“Ползвах го вчера. Работи, удобен е, но ми се струва, че тези дни при минусовите температури ше замръзне и ще са неизползваеми, особено сутрините за голямо съжаление.”, коментира друг местен жител. Брезничанка пък добавя, че е забелязала деца да си играят с умивалниците. “Видях едни деца да се забавляват, малки, сами, без родителите си…Дано не ги изпочупят!”, изрази надежда брезничанката.

Мобилните полеви умивалници са разположени на две централни места в града. Обслужват се от фирмата, която ги е доставила. Специализираните умивалници са снабдени с вода, дезинфектант и салфетки. Гражданите и гости на града могат да ги използват без да се налага да пипат врътки с ръцете си. За да пуснат водата трябва да натиснат педал, който е в ниската част на устройството.

В интервю за телевизия “Кракра” заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска сподели, че през следващата седмица, когато ще се превеждат пенсиите, умивалниците ще бъдат преместени до пощенската станция и банка “ДСК”.

Виж също...

Loading...