Брезник с положителен пример: Пенсионерите се редят за пенсии през разстояние, а полицията следи за реда – СНИМКИ

Положителен пример за предприемане на мерки в борбата срещу коронавируса COVID-19 се наблюдава в град Брезник, видя Zapadno.com.

От днес стартира раздаването на пенсиите на пенсионерите. Две са местата, от които възрастните брезничани могат да си получат пенсиите – пощенската станция на централния градски площад и банка “ДСК” на улица “Чорни”. За да не се получат струпвания на чакащи хора пред входовете на двете места са позиционирани служители на реда. Чакащите на опашката трябва да спазват разстояние и да изчакват реда си през два метра. Пред входа на пощата пък са поставени защитна преграда и конуси.

Много добро впечатление прави това на брезничани и гости на Брезник. Служители на Районно управление-Брезник съдействат и следят за реда при изчакване на пощата и банката. От Община Брезник пък са преместили мобилните полеви умивалници на местата, където от днес ще се струпват възрастни хора за пенсии. Умивалниците бяха поставени преди седмица на две централни места в града и спомагат за по-голямата хигиена на местното население.

Изплащането на пенсиите ще приключи на 23 април и ще се извършва съобразно изготвен график. 1 246 000 пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за април 2020 година, е в размер до 363 лева включително, ще получат еднократна допълнителна сума в размер на 40 лева.

Разгледайте снимки от въведената организация за раздаване на пенсии в град Брезник:

Виж също...

Loading...