Благородното дело на двамата братя от Трън, изработващи безплатно маски, беше дадено за пример от началник клиника в Александровска болница

Доброто достига далеч в наши дни. Примерът за това е благородното дело на двамата братя Димитър Миланов и Кирил Кирилов от град Трън, които безплатно изработват защитни маски за социално слаби и нуждаещи се местни жители.

За историята им първо научиха читателите на Zapadno.com на 1 април. Припомнете си подробности в публикацията: Двама братя от Трън изработват защитни маски за социално слаби и нуждаещи се жители. След това делото им обиколи и други медии, а дори провокира шивачка от град Перник да потърси братята чрез Zapadno.com, за да им изпрати плат за шиене на още маски. Примерът им беше даден и от началникът клиника в Александровска болница, председател на фондация “Здравни проблеми на малцинствата” и член на Управителния съвет на Националната мрежа на здравните медиатори професор Ивайло Търнев.

В интервю за радио “България” той сподели, че това дело е от тези, които са го трогнали. “Много се вълнувам от добрите примери. Непрекъснато се опитвам да ги разпространявам. Съвсем наскоро това, което изключително ме трогна, че един здравен медиатор от Трън сам, вкъщи е ушил над 200 маски, дезинфекцирал ги е и ги е разпространил безплатно в общността.”, каза професор Ивайло Търнев в интервю пред радиото.

Темата за разговора с професора бяха здравните медиатори в България, които също са на първа линия в борбата срещу коронавируса COVID-19. Примерът за Трън пък беше даден, тъй като единият от двамата братя – Димитър Миланов е здравен медиатор към Общината.

Снимка: Димитър Миланов

Виж също...

Loading...