Предизвикателство от музея на Брезник към децата – нарисувайте вашата великденска или пролетна картичка, а ние ще направим изложба

Общинският исторически музей в град Брезник отправя предизвикателство към децата-приложници или любители такива, предаде репортер на Zapadno.com.

Тази година музеят няма да организира традиционната Великденска работилница, в която участие взимат децата. Но благодарение на новите технологии младите приятели на брезнишкия музей могат да се включат в предизвикателство – рисуване на картички, които да бъдат показани в изложба. “Деца, уверяваме ви, че ще ни липсва вашата надпревара да боядисате най-хубавото яйце, да нарисувате вашата великденска картичка. С надежда, че скоро отново ще отворят врати творческите ателиета, грънчарската работилница днес се обръщаме към вас с предизвикателството – нарисувайте вкъщи вашата великденска, пролетна картичка, вашата улица или любимо кътче. Надпишете я както нашите предци – от лицевата страна вашето послание, името, години, населеното място.”, апелираха от Общинския исторически музей на Брезник.

Снимки на нарисуваните картички могат да се изпращат на електронната поща на музея, която е: mmbreznik@abv.bg. “Ние ще публикуваме картичката в нашите електронни канали, а когато отново отворим врати ще направим най-красивата изложба с вашите рисунки. А след това ще ги запазим във фонда на музея за бъдещите поколения. Очакваме вашите творби. Изпращайте снимки и на боядисаните от вас великденски яйца.”, добавиха от екипа на Общински исторически музей-Брезник. Ограичения в техниката, използвана за изобразяване на картичките или методът им за рисуване няма.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...