Хората в Брезник, които са на първа линия срещу коронавируса, получиха предпазни средства с покритие от сребърни йони

Предпазни средства със защитно покритие от сребърни йони бяха предоставени на лекари, полицаи и служители в други институции на територията на община Брезник. Те са закупени със средства, които са от годишното дарение от Договора за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ и Община Брезник, научи Zapadno.com.

“Екипът на „Спешна помощ“, личните лекари, полицаи и други работещи в Брезник получиха от нас предпазни средства със защитно покритие от сребърни йони. Община Брезник взе решение работещите на първа линия първи да получат материали, след като част от годишното ни дарение беше пренасочено за превенция и справяне с епидемията от коронавирус.”, поясниха от минната компания „Асарел-Инвестмънт“, която е представена в общината чрез дъщерното дружество “Трейс Рисорсиз”.

Около 3 000 лева от средствата по Договора за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ и Община Брезник са били използвани за осигуряването на допълнителна и по-висока сигурност на хората, които първи помагат на населението при нужда.

“Срещнахме се с тях, поздравихме ги за наскоро отминалия Международен ден на здравето. Подарихме им шлемове и костюми с висока степен на защита, които могат да бъдат използвани многократно – да се перат и почистват, без да се повреждат. Пожелахме им да се чувстват спокойни докато работят, но да не се налага дълго да използват подаръка си. Притесненията около коронавируса бързо да отминат, да са здрави – те и всички жители на Община Брезник!”, добавиха от „Асарел-Инвестмънт“ след днешната среща.

Zapadno.com припомня, че в началото на месеца мината в Брезник предложи около 40 000 лева от годишното дарение към Общината да бъдат пренасочени за борба с коронавируса COVID-19. Прочетете още по темата в публикацията: Мината в Брезник предлага годишното дарение за проекти в общината да се пренасочи за справяне с коронавируса.

Разгледайте още снимки от даряването на предпазните средства:

Снимки: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...