Местен бизнес: Производител от Брезник предлага доставка на мляко, топено сирене и други млечни продукти до дома

В последно време доставката на храна и дистанционната работа се превърнаха в ежедневие за стотици хиляди българи. Това се наложи заради въведеното извънредно положение в България. Много бизнеси също се насочиха към предлагането на своята продукция чрез доставка. Земеделският прозводител Симеон Георгиев от Брезник е сред тях, предаде репортер на Zapadno.com.

Вчера от Българска агенция по безопасност на храните разпространиха списък с български производители и преработвателни предприятия. Инициативата има за цел да улесни потребителите, като се дава възможност на директна доставка на пресни български продукти до адрес. В списъка са събрани координатите на производители, регистрирани по Наредба № 26 за специфичните изисквания за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход. Те произвеждат мляко и млечни продукти (кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, извара и масло), яйца, мед и обект за преработка на птиче, телешко и свинско месо. Преработвателите, включени в списъка, обработват основни суровини от животински произход – кланици, месопреработватели, млекопреработватели и пакетажни за яйца. Третата група производители предлагат плодове и зеленчуци, както и посевен и  посадъчен материал.

Сред производителите в списъка фигурира и ЗП “Симеон Георгиев”, който е единственият представител от община Брезник. Неговата история ще ви разкажем в периодичната рубрика “Местен бизнес”, която показва местното производство. От около 10 години производителят предлага собствено производство млечни продукти, които произвежда чрез така наречения затворен цикъл. Стопанството на производителя се намира в брезнишкото село Долни Романци, където той отглежда около 20 крави и 30 овце.

В асортимента на земеделския производител са включени прясно краве и овче мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал и отскоро топено сирене. “Основно предлагаме сирене, прясно и кисело мляко. В интерес на истината ни е малък бизнеса. Имаме едно магазинче в Брезник и каквото произведем, там го продаваме.”, сподели за Zapadno.com Симеон Георгиев. Магазинът на земеделския производител се намира на улица “Андрей Михайлов” в града, в близост до Желязната чешма и е добре познат на местните клиенти. И във време на извънредно положение той е отворен, но при спазване на задължителните мерки, които са разпоредени от здравните власти.

Производителят тепърва разработва доставянето на продукти до дома. Клиентите могат да направят своята заявка по телефона. Обхватът на доставките ще зависи от поръчаното количество продукция, поясни земеделският производител. Телефонът за поръчки може да откриете в списъка за директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...