Полицейските власти в област Перник ще охраняват храмовете за християнските празници и апелират за спазване на дисциплина

Служители от Областна дирекция МВР-Перник ще осъществяват контрол и проверки по време на най-светлите християнски празници – Цветница и Великден. Традиционно на тези дни и седмицата преди Възкресение Христово българите масово посещават храмовете, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

В условията на засилени противоепидемични мерки е необходимо да се спазва стриктно разпореденото в заповедта на министъра на здравеопазването. Всички храмове и молитвени домове ще бъдат обезпечени с достатъчен брой полицаи, които ще следят за спазване на обществения ред, сигурността и ограничаване разпространението на заразата. Светият синод и свещенослужителите по места подкрепят напълно усилията на правителството и ще осигурят всички мерки за безопасност и сигурност, насочени към запазване живота и здравето на българския народ.

От полицията умоляват гражданите, по време на богослуженията да спазват отстоянието един от друг и да носят предпазни маски. Тези които имат и най-малките признаци на здравословно неразположение да се въздържат от богослуженията.

Виж също...

Loading...