От 7 ферми в Брезнишко и още 3 в Трънско могат да се закупуват заклани агнета за лична консумация

Общо 10 са фермите на територията на общините Брезник и Трън, от които граждани могат да си закупуват заклани агнета за лична консумация, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Българска агенция по безопасност на храните.

Фермите в Брезнишко, от които хората могат да си закупят агне за лична консумация са 7. Те се намират в селата Садовик, Конска, Ребро, Бегуновци, Непразненци и Муртинци. На територията на община Трън пък са разположени 3 ферми, от които клиенти могат да си закупят заклано анге. Две от тях се намират в град Трън, а третата – в село Врабча.

Стопаните на дребни преживни животни, които извършват клане във фермите си за предстоящите великденски празници и Гергьовден, трябва строго да спазват общите структурни и хигиенни изисквания. Клане се извършва само във ферми, регистрирани като животновъден обект по реда на член 137 от Закона за ветеринарномедицинската дейност. Допуска се клане само на дребни преживни животни, собственост на фермера. Месото е предназначено единствено за лична консумация на купувача, напомнят от Българска агенция по безопасност на храните.

Вижте списъка с фермите в Брезнишко и Трънско, от които гражданите могат да си закупят заклани агнета:

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...