Близо 3 километра стар водопровод в град Брезник ще бъде подменен, за което се търси фирма-изпълнител

Община Брезник обяви обществена поръчка за изпълнение на строително-монтажни работи, свързани с реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа на града. Това е втори етап за този обект, който е за реконструкция и рехабилитация на вътрешна водопроводна мрежа, поясняват от общинската администрация.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 1 129 564 лева и 32 стотинки без включен ДДС или 1 355 477 лева и 18 стотинки с ДДС. Предвидените строително-монтажни работи са разпределени на подобекти. Общата дължина на водопроводната мрежа, която ще бъде подменена, е около 3 000 метра. Заложените за ремонт участъци попадат предимно в райони на главни улици в града, но има и по-малки такива като например улица “Октомври”.

По улица „Ангел Коцелянов“, от улица „Нестор Петров“ до месокомбинат „Бенет“, ще бъдат подменени 245 метра водопровод. На друг етап по улица „Ангел Коцелянов“, от улица „Георги Ив. Бунджулов“ до улица „Нестор Петров“, ще се подменят 329 метра и 30 сантиметра.

Ремонтните дейности ще обхванат и улица „Александър Филипов“, където от улица „Строител“ до улица „Нестор Петров“, ще се ремонтират 203 метра и 45 сантиметра. На друг етап по улица „Александър Филипов“, от улица „Нестор Петров“ до улица „Ангел Коцелянов“, е заложен ремонт на 380 метра и 8 сантиметра водопроводна мрежа. Отново на улица „Александър Филипов“, но в района от улица „Ангел Коцелянов“ до улица „Цвета Лумбарова“, ще се ремонтират 263 метра и 45 сантиметра.

На следващ етап ще бъдат подменени 335 метра и 6 сантиметра по улица „Граово“, в района от улица „Александър Филипов“ до улица „Иван Тимофеев“. По улица „Октомври“ пък ще се ремонтират 496 метра и 66 сантиметра водопровод, в отсечката от улица „Иван Тимофеев“ до улица „Владо Радославов“. Под улица „Андрей Михайлов“ също ще бъде подменен водопровод с дължина 328 метра и 1 сантиметър в района от улица „Чорни“ до улица „Стоян Миленков“. Отново по улица „Андрей Михайлов“, но в отсечката от улица „Стоян Миленков“ до улица „Комсомолец“, ще бъдат ремонтирани 131 метра водопроводна мрежа. Включен е и етап, който ще е за връзки със съседни улици на кръстовищата с обща дължина 200 метра.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...