Масовите проверки в Брезник и Трън установиха неиздаване на касови бележки и обект без касов апарат

При съвместни проверки на компетентни институции на територията на градовете Брезник и Трън са установени няколко нарушения, предаде репортер на Zapadno.com.

Нарушенията са установени по линия на Национална агенция за приходите. При проверка в два търговски обекта в Брезник е установено, че не се издават касови бележки на клиенти. На територията на град Трън пък е установен търговски обект, който работи без наличие на касов апарат. Тези нарушения са установени при извършени през последните 10 дни проверки. Не са установени нарушения от друго естество при извършените проверки, поясниха за Zapadno.com от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

Припомняме, че служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция МВР-Перник съвместно с Регионална здравна инспекция, Инспекцията по труда, Областно управление по безопасност на храните, Национална агенция за приходите, Комисията за защита на потребителите и Общински инспекторат извършват проверки на търговските обекти и аптеките в областта. Проверките са във връзка с въведеното извънредно положение в страната и спазване на противоепидемичните мерки.

Виж също...

Loading...