Кметът на Брезник: До момента всички проби за коронавирус в общината са отрицателни

Няма нови регистрирани случаи на заразени с коронавируса COVID-19 в община Брезник. Това стана ясно от съобщение на кмета на Община Брезник Васил Узунов във Фейсбук.

До момента всички проби, които са направени на територията на община Брезник, са с отрицателни резултати, съобщи кметът Васил Узунов. Той отново призова жителите да си останат у дома.

Zapadno.com припомня, че един е регистрираният случай на заболял с коронавирус в Брезнишко. Пациентът се възстановяваше в домашни условия, но преди дни се наложи да бъде транспортиран в Белодробната болница.

Местната власт на Брезник наложи редица превантивни мерки за недопускане разпространението на коронавируса. Паралелно с мерките е създадена и организация за съдействие на общността в извънредната ситуация. Сред тях е и възможност за предоставяне на услуги на най-уязвимите групи хора от населението. Прочетете още по темата в публикацията: Жители на община Брезник, които са под карантина заради коронавируса, могат да кандидатстват за предоставяне на услуги.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...