Земеделски земи в Брезник ще струват най-скъпо от всички общини в областта за стопанската 2020 – 2021 година

Началните тръжни цени за стопанската 2020 – 2021 година за общините Брезник и Трън бяха утвърдени със заповед от Министерство на земеделието, храните и горите, научи Zapadno.com.

За едногодишни полски култури и многогодишни фуражни култури (житни, бобови и техните смеси) на територията на община Брезник началната тръжна цена за стопанската 2020 – 2021 година ще е 41 лева за декар. Справката показва още, че началната цена за площи за едногодишни полски култури и многогодишни фуражни култури в Брезнишко е най-висока от всичките общини в област Перник. Началната тръжна цена за същата стопанска година в община Трън за едногодишни полски култури и многогодишни фуражни култури ще е 28 лева за декар.

За ливади в двете общини началната цена ще започва от 8 лева за декар за стопанската 2020 – 2021 година. Началната цена за пасища и мери в Брезнишко и Трънско ще започва от 7 лева за декар за същата стопанска година.

Това са утвърдените начални цени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от държавния поземлен фонд. Заповедта, с която са утвърдени, е обнародвана в “Държавен вестник”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...