Ученици от Брезник показват любовта, но и тъгата си към училището с откровено видео

Учениците винаги са намирали начини за оползотворяване на свободното им от учебните занятия време. Някои почиват, други обогатяват знанията си, а на трети пък училището им липсва. Тази липса се усеща още повече през последните седмици, когато деца и младежи контактуват чрез дигиталните технологии, а не в класната стая. Такъв е случаят и с ученици от 10 “б” клас от брезнишкото средно училище “Васил Левски”, предаде репортер на Zapadno.com.

В 2-минутно видео учениците показват своята любов, но и тъга към училището като среда, която ги свързва. “Здравейте приятели! Никой от нас не е очаквал, че ще попаднем в ситуация на изолираност. Да не сме с приятелите си, с които се разхождахме на воля, да не учим по традиционния начин, да не се мотаем из коридорите на училището, да се страхуваме в час, за което не сме подготвени, да не спортуваме, да не тичаме до лафките, защото бяхме гладни и жадни по всяко време. И сега учим, но дистанционно.”, споделят учениците от 10 “б” клас в свое видео.

Краткото, но съдържателно видео е озаглавено “Откровено за Училището”. Чрез него учениците споделят, че са осъзнали липсата на своето учебно заведение. Но освен тъга, във видеото присъства и надеждата класните стаи скоро да посрещнат ученици и учители. Младежите от Брезник използват случая отново да апелират за спазване на противоепидемичните мерки на властите.

Вижте видеото “Откровено за Училището”, което учениците създадоха:

Виж също...

Loading...