Белодробната болница с благодарност към Община Трън, ноевчани и всички други дарители

Директорът на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в град Перник отправи благодарност към всички дарители, които до момента са помогнали на лечебното заведение. В благодарствения си адрес от болницата оповестиха списък с дарителите, сред които са Община Трън, жители и кметът на брезнишкото село Ноевци, видя Zapadno.com.

Припомняме, че през последните 2 седмици общности от Брезнишко и Трънско се отзоваха на призива за помощ на Белодробната болница в Перник. Кметът на Ноевци Асен Асенов и жители на брезнишкото село събраха 1 000 лева, които дариха на болницата. В Трън пък общинската администрация и няколко фирми обединиха сили и събраха около 5 000 лева, с които бяха закупени предпазни средства за Белодробната болница. В акцията се включиха и други дарители от областта, към които директорът на Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести доктор Величка Кадийска отправи благодарност. Какво написа тя като благодарност и апел, може да прочетете в редовете по-долу.

Уважаеми дарители на Белодробна болница Перник, приятели и съграждани, благодаря ви за всеки жест който правите голям или малък в този труден момент за всички. Предстоят ни дни на изпитания и жертвоготовност, но ние ще бъдем на работните си места и ще изпълняваме с гордост професионалния ни дълг. Трябва всички обединени спазвайки правилата да се изправим пред този невидим и зъл враг, който се опитва да отнеме нашето обкръжение, да наруши нашето битие и да промени нашия мироглед и свят.

В този безкрайно труден за всички ни период, всяко дарение, всяка стотинка постъпила по сметка на лечебното заведение ще бъде използвана за лечение в името на пациентите, сега и за в бъдеще. Ние се грижим и лекуваме пациенти с данни за COVID-19. Изправени сме пред тежка битка, битка срещу враг, който не познаваме. Трябва де опитаме да съхраним психиката си защото момента на паника отключва вратата на други болести, поддтиска имунната ни система в момент когато тя е изправена пред най-страшното препятствие.

Ние медицинските специалисти трябва да останем на поста, стискайки юмруци, подготвяйки се за битката на живота си. На всички медицински специалисти в лечебните заведения за извънболнична и болнична медицинска помощ, лаборатории, дентални лекари лекари, на всички граждани на гр. Перник и областта пожелавам здраве и сила за решителната битка.

На всички дарители, които ще публикувам отделно поименно дарили глътка въздух за лечебното заведение адмирации и поклон!

С уважение Д-р Величка Кадийска

Пълният текст на благодарственото съобщение и списъка с дарители може да прочетете като натиснете тук.

Виж също...

Loading...