“ЧЕЗ Електро България”: С 13 % са се увеличили безкасовите плащания за електроенергия през месец март

“ЧЕЗ Електро България” отчете 13 % ръст на безкасовите плащания през месец март. През първите три месеца на годината 317 000 битови клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ са използвали банките, интернет, терминални устройства или мобилния си телефон, за да платят сметките си за електроенергия. Броят на транзакциите за периода януари – март е над 922 000, с което достигна близо 23 % от общия брой плащания през тези месеци и отбеляза ръст с 13 % спрямо същия период на миналата година, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Статистиката регистрира и ръст от 18 % при интернет плащанията с над 103 000 плащания повече спрямо януари – март на 2019 година. Анализът сочи, че клиентите на “ЧЕЗ Електро” са предпочели възможностите, които осигуряват начините за плащане на сметки от разстояние в ситуация на извънредно положение поради опасността от заразяване с коронавирус. Клиентите са осъществили плащанията на сметките си по интернет, чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или с платежно нареждане.

Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите за плащане в брой. Средно на месец 307 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ се възползват от предлаганите от дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.

Над 25 % от клиентите на дружеството предпочетоха да получават и месечните си фактури за електрическа енергия онлайн. Електронна фактура може да бъде заявена на www.cez.bg, през Фейсбук-профила на “ЧЕЗ Електро” @cezelectrobg, на телефон 0700 10 010, както и в офисите на “Изипей”.

Виж също...

Loading...