Честванията на годишнините на читалището и футболния клуб в Брезник се отлагат за есента или догодина

Отбелязването на 150-годишнината от основаването на народно читалище “Просвещение-1870” и 100 години от създаването на футболен клуб “Чорни” в Брезник се отлагат, предаде репортер на Zapadno.com.

Двете събития трябваше да се проведат тази пролет, но поради въведеното извънредно положение в страната подготовката им не е възможна. Тази година читалището на град Брезник навършва 150 години от основаването си, което трябваше да бъде отбеляно на 11 май. Читалищното настоятелство трябва да вземе решение дали честването да се проведе тази есен или през следващата година, поясни за Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Тази година мината в Брезник предоставя средства за отбелязването на годишнината на читалището, които въпреки извънредната ситуация, ще бъдат използвани по предназначение. Наскоро читалището е получило 3 000 лева от годишното дарение, с което “Асарел-Инвестмънт” подпомата проекти в община Брезник. Парите са предоставени за юбилея без да се налага подготвянето и одобрението на проект, поясни секретарят на читалищната институция Пейчо Панов. Със същото предназначение бяха и още 2 800 лева, които в началото на годината стигнаха до читалището чрез инициатива на мината.

През 2020 година се навършват и 100 години от създаването на брезнишкия футболен клуб “Чорни”. Събитието трябваше да бъде отбелязано на 6 юни, но и то ще се отмени заради извънредното положение. За годишнината на футболния клуб също предстои да бъде решено кога ще се проведе – през есента или догодина, отбеляза заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...