Държавните горски стопанства в Брезник и Трън ще помагат за разнасянето на млечни продукти, плодове и зеленчуци до домовете на деца и ученици

От днес екипи на Югозападното държавно предприятие съдействат при доставката на млечни продукти, плодове и зеленчуци до домовете на деца и ученици, които се обучават дистанционно от вкъщи заради извънредната ситуация в страната. Първи в списъка, предоставен от Регионално управление на образованието-София, са 28 основни и средни училища, както и детски градини в столицата, съобщиха от пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.

Продуктите се осигуряват по програмите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, доставят се в съответните учебни заведения, като горските служители подпомагат училищата в разпределянето на пакетите. 14 държавни горски и ловни стопанства в обхвата на Югозападното държавно предприятие – Брезник, Трън, Радомир, София, Сливница, Осогово, Кюстендил, Невестино, Ихтиман, Арамлиец, Елин Пелин, Искър, Самоков и “Витошко-Студена”, оказват логистична подкрепа в първия ден на доставка. На разположение са и 28 служебни автомобила, които при необходимост могат да транспортират храната.

Директорите на всички териториални поделения на Югозападното държавно предприятие са установили контакти с ръководителите на учебните заведения в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, Софийска, Ловеч и Пазарджик, за поетапно раздаване на продуктите.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...