Над 120 нуждаещи се жители в Брезнишко и Трънско получиха по 30-килограмови пакети с хранителни продукти

Близо 130 жители в общините Брезник и Трън са получили хранителни продукти от Българския червен кръст. Продуктите са били раздадени със съдействието на общинските администрации в Брезник и Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

Индивидуалните пакети с продукти са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Те са такива, които не са били потърсени или пък правоимащите, за които са предназначени, са в чужбина. Пакетите са със средно тегло около 30 килограма и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и други хранителни продукти, поясни за Zapadno.com директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

Кампанията по осигуряването и предоставянето на пакетите се реализира в партньорство между Агенцията за социално подпомагане и Българския червен кръст. Инициативата приключи миналата седмица и обхвана над 40 000 души в страната. Сред тях са нуждаещи се жители в общините Брезник и Трън.

Хранителните продукти в Брезнишко са достигнали до 65 човека, които живеят в Брезник и селата Ноевци, Велковци и Кошарево. Общината в Брезник е съдействала за разнасянето на пакетите, поясни заместник-кметът Мария Добревска. 16 от жителите в общината, получили хранителни пакети, са над 65-годишна възраст, а останалите 49 са записани в проект за патронажна грижа. Това пък поясни директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева.

В Трънско хранителните продукти са достигнали до 64 нуждаещи се жители, от които 31 човека са над 65-годишна възраст, а останалите 34 са потребители по проект за патронажна грижа.

Директорът на Секретариата на областната организация на БЧК-Перник Наталия Минева даде положителна оценка за общинските администрации в Брезник и Трън във връзка с оказаното съдействие. Тя поясни, че вероятно през месец май ще бъдат раздадени още останали хранителни продукти от Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...