Брезник е на път да се модернизира с два подземни контейнера за събиране на строителни и битови отпадъци

Кметът на Община Брезник Васил Узунов е входирал докладна до Общинския съвет във връзка с изработка и доставка на 2 броя подземни контейнери, научи Zapadno.com.

Докладната предстои да бъде разгледана от общинските съветници на заседание, което ще се проведе на 28 април. Докладната пък е относно подаване на заявление за възстановяване на средства от отчисленията по член 20 от Наредба № 7 от 2013 година и за закупуване на контейнери за разделно събиране на строителни и битови отпадъци, поясняват от Общински съвет-Брезник.

Съветниците трябва да решат дали да дадат съгласието си да бъдат изразходвани 6 386 лева и 40 стотинки с включен ДДС за закупуването на 2 броя подземни контейнери за разделно събиране на отпадъците. Обемът на всеки един от контейнерите е 3 кубически метра.

Zapadno.com припомня, че през 2019 година в град Брезник беше монтиран първият и единствен до момента в област Перник подземен контейнер за битови отпадъци. Прочетете още по темата в публикацията: Нова придобивка за Брезник: Жители и гости на града вече могат да изхвърлят отпадъците си в подземен контейнер – ВИДЕО.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...