Ученици от училището в село Ноевци призовават с рисунки: Не ограничавай своето въображение, ограничи боклука

Интересна инициатива за Деня на Земята проведоха от основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци, видя Zapadno.com.

По случай Деня на Земята ученици от 1-ви и 2-ри клас са нарисували рисунки под мотото “Не ограничавай своето въображение, ограничи боклука”, съобщиха от училището в Ноевци. Рисунките са изобразени с различни материали. Към някои от творбите учениците са добавили допълнителни елементи – пластмасови капачки и компакт диск. Фотографии на рисунките бяха публикувани във Фейсбук профила на учебното заведение.

Денят на Земята се отбеляза на 22 април. Тази година тематичният ден отбелязва своята 50-та годишнина. Тазгодишната тема на ежегодно провежданата кампания е действия срещу изменението на климата – огромното предизвикателство на нашето съвремие. Изменението на климата е предизвикателство за бъдещето на човечеството и за функционирането на животоподдържащите системи, които правят света ни обитаем, поясниха от Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите-Перник.

Разгледайте рисунките на ученици от училището в Ноевци, с които призовават за ограничаване на отпадъците:

 

 

Виж също...

Loading...