7 жители в Брезнишко и Трънско получиха нови документи за самоличност през изминалата седмица

Общо 7 са получените нови документи за самоличност от жители на общините Брезник и Трън. Това показва справката от сектор “Български документи за самоличност” за периода 13 – 16 април, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

През изминалата седмица в Районно управление-Брезник са подадени 6 заявление за издаване на нови документи за самоличност. За същия период 6 жители са получили нови лични документи. В Районно управление-Трън за периода 13 – 16 април са подадени 4 заявления, а един е полученият нов документ за самоличност.

Гражданите с постоянен адрес на територията на Пернишка област имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ на територията на Областна дирекция МВР-Перник. Това става при спазване на всички мерки за безопасност и сигурност във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната. Служителите следят за стриктно спазване на реда при подаване на заявления и осигуряване на достатъчно разстояние между гражданите на опашките. Предпазните маски за лице са задължителни.

Припомняме, че със Закона за мерките и действията по време на извънредно положение се удължава срокът на валидност на личните документи, които изтичат в периода 13 март – 31 октомври 2020 година с 6 месеца.

Виж също...

Loading...