Общопрактикуващ лекар в Брезник: По-голямата част от пациентите спазват противоепидемичните мерки

Голяма част от жителите в град Брезник спазват противоепидемичните мерки. Има и такива хора, които не приемат насериозно извънредната ситуация. Това са наблюденията на общопрактикуващия лекар в Брезник доктор Вяра Тодорова, предаде репортер на Zapadno.com.

Общопрактикуващият лекар доктор Вяра Тодорова има свой кабинет в бившата общинска болница в град Брезник. Тя е личен лекар на около 2 000 души от Брезник. По-голямата част от пациентите и спазват противоепидемичните мерки на здравните власти. “Хората идват с маски. Малко са тези, които са без маска. От друга страна някои не знаят как правилно да си поставят маската.”, поясни доктор Тодорова. Предпазната маска трябва да покрива освен устата и носа на човек, добави тя. “Има и такива пациенти, които като влязат в чакалнята се дърпат настрани, спазват дистанция колкото могат. Но има и такива, които щом влязат в кабинета, си свалят моментално маската.”, каза още доктор Вяра Тодорова и добави, че при такива случаи задължава пациентите отново да си сложат предпазната маска.

Пациентите се вълнуват предимно от хората, които са поставени под карантина в Брезник, както и от това дали извънредното положение в страната ще бъде продължено. “Има и младежи, които правят обратното впечатление. Аз му задавам въпроса “Защо си без маска?”, а той отговаря: “Аз на тия лъжи не вярвам. Няма никаква истина в това.”, поясни още доктор Тодорова и апелира към населението да не се събира на групи, както някои младежи в Брезник правят на определено място.

Наскоро лекари, полицаи и служители в други институции на територията на община Брезник получиха предпазни средства със защитно покритие от сребърни йони. Те бяха закупени със средства от годишното дарение по Договора за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ и Община Брезник. Дарението провокира доктор Вяра Тодорова да отправи благодарност към местното дружество “Трейс Рисорсиз”, което е част от „Асарел-Инвестмънт“. “Благодарим Ви. че мислите и за нас!!! – на “Трейс Рисорсиз” от личните лекари.”, написа тя във Фейсбук страницата на дружеството. Пред Zapadno.com лекарят даде добра оценка за защитните облекла, които са за използване в краен случай. Прочетете още по темата в публикацията: Хората в Брезник, които са на първа линия срещу коронавируса, получиха предпазни средства с покритие от сребърни йони.

Виж също...

Loading...