Петима работодатели от Брезник кандидатстваха по схемата 60/40, за да запазят заетостта на 16 свои служители

Петима работодатели от община Брезник са кандидатствали за финансова помощ по схемата 60/40, съобщиха за Zapadno.com от пресцентъра на Агенция по заетостта.

Към 21 април 2020 година, във връзка с Постановление на Министерски съвет № 55 от 2020 година, в “Бюро по труда”-Перник са подадени 5 заявления от работодатели, осъществяващи дейност в община Брезник. Работодателите осигуряват заетост за общо 16 лица в Брезнишко. Трима от работодателите са от сектор “Търговия”, един работодател – от сектор “Хотелиерство и ресторантьорство”, и един – от сектор “Транспорт”, поясниха от пресцентъра на Агенция по заетостта.

Няма подадени заявления по схемата 60/40 от работодатели от община Трън.

Припомняме, че в края на месец март стартира кандидатстването към Агенцията по заетостта за изплащане на компенсации на работодатели по схемата 60/40 за запазване на работните места в предприятията, които са пряко засегнати от заповедта на министъра на здравеопазването във връзка с мерките за ограничаване разпространението на коронавируса COVID-19. Важно изискване към кандидатстващите работодатели е да докажат, че през март 2020 година имат с 20 % по-ниски приходи от същия период на миналата година.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...