Решено е: Бизнесът в Брезнишко, който не работи и използва общински имоти или терени, няма да плаща до края на извънредното положение

Общински съвет-Брезник прие облекчителна мярка за част от бизнеса в общината. Решението за това беше гласувано и прието на провелото се по-рано днес заседание на Общинския съвет, предаде репортер на Zapadno.com.

Чрез мярката търговски обекти в община Брезник, които използват общински имоти или терени и не работят на основание заповедта на Министерство на здравеопазването, няма да заплащат наем по време на извънредното положение в страната. Обектите се намират на различни места в град Брезник и брезнишките села Долна Секирна, Бегуновци, Кошарево и Ноевци.

Предложението за тази мярка е било отправено от част от общинските съветници в Общинския съвет и прието от кмета на Община Брезник Васил Узунов, който входира докладната в дневния ред. “С оглед справедливостта към хората, които в момента са принудени поради извънредното положение да не могат да работят и по този начин да не могат да си вадят хляба. В същото време не е редно според мен и според другите колеги да плащат излишни наеми. След като това предложение беше отправено до господин Узунов, той откликна със сърце и душа. Съответно от него беше изготвена докладната, която днес беше приета. Това може само да говори за добрата, съвместна работа между нас, като Общински съвет и него, като кмет избран от хората. Това е нашата работа – да защитаваме интересите на хората.”, каза за Zapadno.com председателят на Общински съвет-Брезник Иван Тинков.

По време на разглеждане на докладната в дневния ред в списъка към обектите беше добавен още един – павилионът на ГПК “Наркооп”-Брезник в центъра на града. “Няма обекти, които да работят и да се ползват от такива привилегии. Основнат наша идея е постигната, а именно тези хора да бъдат обезвъзмездени и да няма хора, които да се възполват от тази наша преференция като работят. Именно и затова това предложение беше изготвено от администрацията, за което им благодаря.”, отбеляза още Иван Тинков.

Над 20 са търговските обекти, които ще са облекчени с освобождаване от наем или заплащане на такса за ползване на тротоарна площ и местата върху, които са организирани пазари (открити и закрити).

Виж също...

Loading...