Бъдещи курсанти за Академията на МВР от област Перник могат да подават документи за кандидатстване до 3 юни

В ход е кандидатстудентската кампания за прием в Академията на МВР за учебната 2020/2021 година. Кандидатите за курсанти от Пернишка област подават документи в Областна дирекция МВР-Перник в срок до 3 юни, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Специалностите за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в редовна форма на обучение във факултет „Полиция“ и факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ са: „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, „Гранична полиция“ и „Пожарна и аварийна безопасност“.

Кандидатите подлежат на специализиран подбор – медицинско изследване; проверка на физическата годност; психологическо изследване, състоящо се от тест за интелигентност, личностен въпросник и психодиагностично интервю.

Информация, свързана с кандидатстудентската кампания, е публикувана на интернет страницата на Академията на МВР: www.mvr.bg/academy. Такава може да бъде получена и от “Човешки ресурси” в Областната дирекция в Перник, както и на телефон 076/676 254.

Виж също...

Loading...