Община Трън получава над 60 хиляди лева, а администрацията в Брезник – 7 000 лева за работа с деца и ученици от уязвими групи

Общинските администрации в Брезник и Трън ще получат допълнителни трансфери по бюджетите си за 2020 година. Средствата са одобрени от Министерски съвет и са за работа с деца и ученици от уязвими групи, научи Zapadno.com.

С постановление на Министерски съвет по бюджета на Община Трън са одобрени допълнителни 67 346 лева за работа с деца и ученици от уязвими групи в детска градина “Ален мак” и средно училище “Гео Милев”. По същото перо общинската администрация в Брезник получава близо 10 пъти по-малко допълнителни средства – 7 000 лева. Тези средства също са заработа с деца и ученици от уязвими групи в детска градина “Брезица” и училищата.

Допълнителните средства се предоставят от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка на намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 година, става ясно от правителственото постановление.

Виж също...

Loading...