Близо 160 деца и ученици в Трънско ще получат млечни продукти, плодове и зеленчуци

Общо 159 деца и ученици към детската градина и училището в град Трън ще получат млечни продукти, плодове и зеленчуци по схемите “Училищно мляко” и “Училищен плод”, съобщиха за Zapadno.com от Регионално управление на образованието-Перник.

Общо 67 деца от първа до четвърта група в детска градина “Ален мак” и 92 ученици от първи до четвърти клас в средно училище “Гео Милев” ще получат храна по двете схеми. Доставките от фирмата-заявител до детската градина и училището ще се изпълнят на 8 май. Раздаването на продуктите на децата и учениците ще се осъществи на 8 и 9 май по график, който е изготвен от ръководствата на детската градина и училището. Храната ще се раздава в дворовете на учебните заведения в Трън, поясниха още от Регионално управление на образованието-Перник.

За децата и учениците, живеещи в населени места извън град Трън, е създадена и допълнителна организация, като за децата от детската градина служители на “Държавно горско стопанство-Трън” ще изпълнят доставките до домовете им, а на учениците от училището продуктите ще се разнесат до домовете им от училищния медиатор. Предаването на продуктите по схемите “Училищно мляко” и “Училищен плод” ще бъде при спазване мерките за безопасност в условията на извънредно положение, отбелязаха от Регионално управление на образованието-Перник.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...