Коронавирусът предизвика застой в община Трън, основната работа на властите е свързана с предпазване на застаряващото население

Нормалната дейност на редица институции се промени след въвеждане на извънредното положение в страната на 13 март тази година заради коронавируса COVID-19. Сред тях е и тази на общинската администрация в Трън, която продължава да функционира, но значими проекти за общината и нейните жители са в застой. Това установи посещение на репортер на Zapadno.com в Общината.

Посетители на общинската администрация са посрещани от входа с указващи надписи за спазване на дистанция и ограничен брой на хората, влизащи в сградата. Това е според указанията от здравните власти във връзка с ограничаване разпространението на коронавируса COVID-19. Община Трън бе и първата администрация в област Перник, която още в края на месец февруари тази година забрани организирането и провеждането на масови мероприятия.

Дотук всичко изглежда добре, но заради пандемията редица срещи с ръководството на Общината са отменени. Такъв е случаят с плануваната среща с инвеститора във вилно селище край трънското село Главановци. На 6 март информирахме читателите на Zapadno.com, че инвеститорът във вилно селище над Главановци иска среща с кмета на Трън, проектът е обявен за продажба и няма разрешително за строеж. Такава среща така и не се е състояла с оглед извънредното положение в страната. Това потвърди кметът на Община Трън Цветислава Цветкова по време на посещението на репортера на Zapadno.com.

В началото на месец март информирахме читателите си, че сградата на кметството в село Неделково е опасна, а местни жители искат нова. В публикацията тогава пояснихме, че въпреки намерението на общинската администрация в Трън, има хора, които желаят сградата да се запази в автентичния си вид. По темата кметът Цветислава Цветкова отбеляза тогава, че желаещите сградата да се запази имат още малко време за евентуално експертно становище. И тази тема все още е в застой поради извънредното положение в страната, стана ясно от отговор на кмета на Трън при посещението на репортера на Zapadno.com.

Поинтересувахме се и за други теми като освежаването с боя на автобусната спирка в центъра на трънското село Филиповци или организацията за раздаване и разнасяне на млечни продукти, плодове и зеленчуци по програмите “Училищно мляко” и “Училищен плод” за деца и ученици в Трънско. Но и по тези теми не можем да запознаем читателите ни на този етап, тъй като кметът Цветислава Цветкова беше лаконична по тях.

В края на посещението от кмета научихме, че селата в общината са се изпълнили с хора напук на противоепидемичните мерки и съветите на властите. Въпреки това местната власт в Трън спазва превантивните мерки – пръска се с препарат по площада и други обществени места, а кметът и служителите са с предпазни средства.

Виж също...

Loading...