Около 300 деца и ученици в Брезнишко ще получат млечни продукти, плодове и зеленчуци

Деца и ученици в община Брезник ще получат млечни продукти, плодове и зеленчуци по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. Продуктите ще бъдат раздадени или доставени по предварително изготвени графици и ще са предназначени за около 300 деца и ученици, предаде репортер на Zapadno.com.

Средно училище “Васил Левски” в град Брезник, основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци и детска градина “Брезица” са изготвили графици за раздаване на млечни продукти, плодове и зеленчуци за ученици, които са включени в тези програми. Очаква се днес храната в Брезнишко да пристигне, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска. За част от децата и учениците ще бъдат разнесени хранителните продукти до домовете им. За разнасянето ще съдействат служители на “Държавно горско стопанство-Брезник”. Те ще подпомогнат организацията за разнасянето на храната за учениците и децата от детската градина, които са в населените места извън град Брезник и на тези, които няма да успеят съгласно изготвения график. “Средно училище “Васил Левски” е изготвило график, според който родителите трябва да дойдат на място да вземат храната. Медицинската сестра ще бъде ангажирана с раздаването на тази храна. Ако някой от родителите не успее в този времеви график да дойде да си получи храната, тогава със съдействие на “Държавно горско стопанство-Брезник” ще бъде дадена храната в рамките на града. В рамките на другите населени места изключително ще бъде раздадена със съдействието на “Държавно горско стопанство-Брезник”, както и в основното училище в село Ноевци. Родителите на децата от Ноевци ще си получат храната в училището, а пък тези, които са извън селото, ще им бъде занесена по адреси с държавното горско стопанство.”, поясни за Zapadno.com заместник-кметът Мария Добревска.

Ученици, които се обучават в училището в село Ноевци и ще им бъде доставена храна, са от брезнишките села Бегуновци, Велковци, Долна Секирна, Станьовци, Слаковци, Гигинци и Кошарево. Ученици, които се обучават в училището в Брезник и ще им бъде доставена храна, са от брезнишките села Горни Романци, Долни Романци, Гърло, Брезнишки извор, Конска и Режанци. “До тези села лично на родителите ще им бъде занесена храната, както и такива, които не са успели да дойдат до училището съгласно графика да си получат храната.”, отбеляза още заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска. В средно училище “Васил Левски” се обучават и ученици от община Трън, но тъй като те не са включени като пътуващи, защото родители им осигуряват транспорта. Родителите на тези ученици ще трябва да си получат храната на място, в учебното заведение, а ако не могат ще им бъде доставена.

Млечни продукти, плодове и зеленчуци по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“ ще получат около 120 ученици от училището в Брезник, около 20 от училището в Ноевци и 150 в детска градина “Брезица”, заедно с филиала. В двете училища храната ще бъде доставена днес, 4 май, а в детската градина се очаква на 8 май.

В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и pixabay.com

Виж също...

Loading...