86 % от родителите на деца и ученици в област Перник, на които се полагат млечни продукти, плодове и зеленчуци, са потвърдили получаването им

В периода от 4 до 8 май децата от 20 детски градини и учениците от 24 училища от област Перник ще получат по график финансираните от Европейски фонд за гарантиране на земеделието и Държавен фонд “Земеделие” продукти по схемите “Училищно мляко” и “Училищен плод”, съобщиха от Регионалното управление на образованието.

На децата и учениците от отдалечени и труднодостъпни населени места продуктите ще бъдат доставени от служители на местните горски стопанства. Родителите са информирани за начина и за графика за раздаване на продуктите.

В резултат на предварителната организация, създадена от ръководствата на детските градини и училищата, е установено, че повече от 86 % от родителите са потвърдили получаването на продуктите. Останалите нераздадени продукти ще бъдат предоставени на социално слаби деца и ученици от същите детски градини и училища. Предаването на продуктите по схемите “Училищно мляко” и “Училищен плод” ще бъде при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

По-рано днес читателите на Zapadno.com научиха на територията на община Брезник около 300 деца и ученици ще получат от храната по двете схеми. В Трънско пък близо 160 деца и ученици от детската градина и училището в града ще бъдат подпомогнати с млечни продукти, плодове и зеленчуци.

Виж също...

Loading...