Неофициално: До дни граничният пункт в Трънско ще бъде отворен откъм сръбска страна

Движението през граничен контролно-пропускателен пункт “Стрезимировци” е възможно да бъде възстановено, научи Zapadno.com.

Сръбските власти обмислят отваряне на граничния пункт, който е съпределен с този в трънското село Стрезимировци. Запознати от сръбска страна твърдят, че вероятната дата на възобновяването на пропускателния режим през сръбския граничен пункт ще е 12 май. Все още няма официална информация от властите. Към момента преминаването на автомобили и пешеходци в и от Сърбия е преустановено, което наложи временно спиране на трафика през граничен пункт “Стрезимировци”, както и още няколко граничещи със съседната ни държава.

Zapadno.com припомня, че от средата на месец март тази година беше преустановено преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределени на гранични контролно-пропускателни пунктове “Стрезимировци”, “Олтоманци” и “Брегово”. Временната мярка беше наложена във връзка с разпространението на коронавируса COVID-19. Движението на автомобили и хора от пункта в Трънско се пренасочваше към граничен контролно-пропускателен пункт “Калотина”, но и там бяха въведени временни забрани. Към момента през “Калотина” преминават единствено товарни автомобили. Впоследствие граничен пункт “Брегово” също бе отворен от сръбска страна за преминаване на товарни автомобили.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...