Овощарите в Брезнишко посадиха млади дръвчета, от които да берат ябълки, круши и сливи

0,6 хектара са младите дръвчета с ябълки на територията на община Брезник, съобщиха за Zapadno.com от Областна дирекция “Земеделие”-Перник.

Плододаващите дръвчета с ябълки в Брезнишко са на площ от 4,2 хектара. В съседната община Трън няма засадени овощни дръвчета с ябълки.

В община Брезник плододаващите круши се разпростират на 7,6 хектара. От тях млади дръвчета има на площ 0,1 хектара. В Трънско пък засадените площи с круши са 0,7 хектара.

Овощарите в Брезнишко очакват продукция от сливови дръвчета, които заемат площ от 3,1 хектара. Млади дръвчета със сливи има на територия, заемаща 1,44 хектара. Овощните дръвчета със сливи в община Трън заемат 6,5 хектара площ, от които 0,3 хектара са млади.

Справката от Областна дирекция “Земеделие”-Перник показва още, че в община Брезник плододаващите дръвчета с вишни се разпростират на 0,2 хектара. Младите дръвчета с вишни в Брезнишко са на площ от 0,1 хектара.

Плододаващите дръвчета с череши в Брезнишко са на площ от 2,8 хектара. Младите дръвчета с череши в общината са на площ от 3,33 хектара. Стопани в Брезнишко са засадили 12 хектара с орехови дръвчета.

Земеделски стопани в Трънско отглеждат 0,7 хектара с малини и 0,27 хектара с ягоди.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...