Почетният гражданин на Трън и бивш военен командир Б. Ставрев: Винаги съм избирал тежката служба, никога не съм искал служба в канцелария

Почетният гражданин на град Трън и бивш военен командир Боян Ставрев разказа за честта на пагона в предаването “Здравей, България” по NOVA, видя Zapadno.com.

40 години от живота си е отдал на армията. Той е и първият действащ генерал, удостоен с почетно гражданство. През 2016 година пък, на Петковден, е удостоен със званието почетен гражданин на град Трън.

Боян Ставрев е от Трън, но живее в град Сливница, разказва репортерът на NOVA Кристиян Гаров. Любовта му към армията се зародила още в детските години на бившия военен командир. „Любовта ми към армията винаги е била, още като малък гледах много филми, с интерес следях и парадите по телевизията. И винаги съм изпитвал потребност и аз да се пробвам. През 1976 година кандидатствах във военното училище във Велико Търново и бях приет в мотострелкови профил. Винаги съм избирал тежката служба, никога не съм искал служба в канцелария. През 1987 година кандидатствах и бях приет в Военната академия. Завърших с отличие, след което бях разпределен в 9-а танкова бригада“, разказва пред NOVA бригаден генерал Ставрев.

Виж също...

Loading...