Кметът на Трън нареди посещенията в планините и парковете извън населените места да се извършват при спазване на противоепидемичните мерки

Две заповеди издаде кметът на Община Трън Цветислава Цветкова. Заповедите са във връзка с извънредното положение в страната и ограничаване на разпространението на коронавируса COVID-19, става ясно от съобщения на сайта на общинската администрация.

Едната заповед касае лицата, които посещават планините и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общината. Хората, които посещават такива места трябва да спазват всички въведени противоепидемични мерки и съгласно определените маркирани туристически маршрути. Сред мерките, които трябва да се спазват, е спазване на социална дистанция от минимум 2 метра и половина от други семейства. В тази заповед са приложени и други мерки, които обхващат предимно изкачвания на планински върхове.

Другата заповед засяга всички лица, които се намират на открити обществени места, в това число паркове, улици и автобусни спирки. Тези лица са длъжни да спазват изискванията за социална дистанция от 2 метра и половина, както и всички противоепидемични мерки. При контакт с други лица трябва да имат поставена защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство прикриващо носа и устата. При посещения на търговски обекти и сгради с обществено предназначение също задължително трябва да се използва защитна маска или друго средство прикриващо носа и устата.

Zapadno.com припомня, че четирима жители на община Трън са заразени с коронавируса COVID-19. Това са първите случаи на коронавируса в пограничната община. По последна информация от Регионална здравна инспекция-Перник заразените са в добро състояние.

Виж също...

Loading...