Семейство биопроизводители от Брезник отглежда зайци и арония, за които се грижи с много труд и мотивация – ВИДЕО

Младото семейство Миткови от град Брезник разказа за бутиковата си ферма в ефира на аграрната телевизия “Агро ТВ“, видя Zapadno.com.

Телевизията излъчи репортаж за младото семейство, което се занимава с биопроизводство. Димитър и Вероника Миткови отглеждат зайци и арония по биологичен начин. Те са кандидатствали за подпомагане по подмярка 6.1 – „Стартова помощ за млади земеделски производители“.

Подмярката е насочена към стартиращи или вече стартирали земеделски стопани. Целта на мярката е улесняване и подпомагане процеса на създаването на земеделски стопанства или поемането на вече съществуващи стопанства. Предназначена е за подпомагане процеса на модернизиране на стопанствата на млади фермери. “Не може само да работиш селскостопанската работа и въобще да не се занимаваш с документи. Трябва и двете неща да вървят паралелно. Това е положението.”, споделя Вероника Миткова, която се занимава с документацията на фермата. “Ако трябва да дадем съвет на някой, който тепърва ще започва – да си намери добър консултант за оформяне на документите. И да не си мисли, че това са едни пари, които ще дойдат ей така и ще ги похарчи за нещо. Всичко е въпрос на труд и на мотивация най-вече.”, сподели Димитър Митков пред “Агро ТВ”.

Семейството има редовни клиенти и не мечтае за производство в промишлени количества. Какво още разказаха Димитър и Вероника Миткови може да видите във видеото на “Агро ТВ”.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...