Заразените служители с коронавируса в Трън са санитарка, готвачка, медицинска сестра и трудотерапевт

Само едно лице от четиримата служители на социални заведения в Трън, които дадоха положителни проби за коронавируса COVID-19, е имало пряк контакт с хора по време на работа, научи Zapadno.com.

Вчера първо читателите на Zapadno.com научиха, че четири случая на коронавируса COVID-19 са регистрирани при жители от община Трън. След нашата информация Регионална здравна инспекция-Перник оповести, че се касае за работещи в Центъра за социални услуги от резидентен тип и Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Трън. Двете социални заведения се помещават в бившата общинска болница “Д-р Стамен Григоров”. Здравословното състояние на четиримата служители е добро.

Заразените с коронавируса жители на Трънско са медицинска сестра, трудотерапевт, санитарка и готвачка. От тях единствено санитарката е имала пряк контакт с настанените в едното от социалните заведения хора. Служителите, които са дали положителни проби за COVID-19, са поставени под задължителна домашна карантина, която продължава 28 дни.

Виж също...

Loading...