Стартира раздаването на храна за деца от детска градина “Брезица” в Брезник и филиала и в Ноевци

Ученици от средно училище “Васил Левски” в град Брезник и основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци са получили храната по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, предаде репортер на Zapadno.com.

Раздаването за ученици, които са включени по двете схеми, е стартирало на 4 май и е продължило до 5 май, включително. “В училищата своевременно, бързо и успешно беше раздадена храната.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска и добави, че служители на “Държавно горско стопанство-Брезник” са съдействали за разнасянето на храната за ученици по селата.

На 8 май ще бъде раздадена храната за деца от детска градина “Брезица” в Брезник и филиала и в село Ноевци. “Раздаването ще бъде подпомогнато от държавното горско стопанство, което с автомобили ще я закарат до Ноевци и селата, от които се събират деца във филиала на детската градина.”, отбеляза още заместник-кметът Мария Добревска.

Zapadno.com припомня, че през тази седмица около 300 деца и ученици в Брезнишко получават храна по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. Ученици от двете училища са получили индивидуално по 330 грама кашкавал и 2 килограма домати. Деца от детската градина ще получат по 330 грама кашкавал и 1 килограм и 500 – 600 грама краставици.

Виж също...

Loading...