Богослуженията в брезнишкия храм “Света Петка” се възобновяват след близо 2-годишно прекъсване

Редовните служби в енорийския храм “Света Петка” в град Брезник ще бъдат възобновени, съобщи за читателите на Zapadno.com протойерей Константин.

Два са храмовете, които са разположени в Брезник – “Света Петка” и “Свети Георги Победоносец”. Протойерей Константин отговаря за храма, който носи името на светицата Петка. Редовни богослужения в светата обител не са се отслужвали от близо 2 години заради ремонтът, който се извърши по църковната сграда и прилежащия двор. “Фактически богослужения ще има в двата храма в града. Отец Михаил ще служи в “Свети Георги Победоносец”, а пък аз ще служа в “Света Петка”. Допълнително ще добавим и ще покажете в сайта графика на богослуженията, както в града – къде и кога ще има служба, така и в околностите. Това е въведено и го правим към митрополията, но сега ще го има в сайта.”, сподели протойерей Константин и добави, че графикът ще може да бъде достъпен и на вратите на храмовете в града.

Първата редовна служба в храм “Света Петка” след прекъсването ще бъде отслужена в неделя (10 май) от 9:30 часа. Богослужението ще бъде извършено при спазване на противоепидемиологичните мерки според разпорежданията на здравните власти.

На 4 март 2019 година храм “Света Петка” беше обновлен с благословията на Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп. Това се случи след извършените ремонтни дейности по сградата и двора на светата обител. Прочетете и вижте още по темата в публикацията: С благословията на Белоградчишкия епископ Поликарп беше осветен обновеният храм “Света Петка” в Брезник – ВИДЕО.

Виж също...

Loading...