Контейнери в Брезнишко се препълниха след пролетното почистване, но няма проблем с извозването на отпадъците

Масово контейнери за изхвърляне на битови отпадъци в населените места на община Брезник се препълниха. Причината не е проблем в сметоизвозването, а усиленото пролетно почистване, което хората извършват по имотите си, предаде репортер на Zapadno.com.

Читатели на Zapadno.com сигнализираха за препълнени съдове за битови отпадъци по малките населени места в общината. Проверката ни установи, че в селата Ноевци, Ребро, Брезнишки извор и други населени места на Брезнишко контейнерите за битови отпадъци са препълнени. В някои от тях освен битови отпадъци могат да бъдат забелязани и други такива като строителни или растителни, което пък е забранено да се изхвърля в тези съдове за смет.

Сметоизвозването на контейнерите се извършва по график и няма проблеми с камионите, които събират отпадъците. Причината за препълнените контейнери е почистването на имоти и домове от страна на гражданите, които са се завърнали по селата. Към момента не е необходимо включването на допълнителен ресурс при сметоизвозването. Това поясни за Zapadno.com заместник-кметът на Община Брезник Иван Бъчваров.

Виж също...

Loading...