За първи път традиционният празник за 24 май в Брезник няма да се състои, но се обмисля как да бъдат наградени абитуриенти-отличници от училището

Традиционното шествие и празник за 24 май в град Брезник няма да се проведе, а причината е пандемията от коронавируса COVID-19, предаде репортер на Zapadno.com.

От общинската администрация в Брезник обмислят по какъв начин да бъдат наградени абитуриенти-отличници от брезнишкото средно училище “Васил Левски”. “Във връзка с извънредното положение няма как да се проведе официално честване. Всички противоепидемични мерки остават и би трябвало да се спазят – и дистанция, и предпазни средства и всичко, което е оказано в заповедите на министъра на здравеопазването. Така че няма как да бъде проведен официален празник, шествие, събиране на ученици и деца. Единствено обмисля как и по какъв начин да наградим отличниците, завършващи средно училище “Васил Левски” – настоящите абитуриенти.”, поясни заместник-кметът на Община Брезник Мария Добревска.

Ежегодно на честването по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост кметът на Брезник награждава абитуриентите, които завършват с отличен успех средното си образование. През годините абитуриенти-отличници са били награждавани с плакети, грамоти, както и юбилейни сребърни монети.

Тази години абитуриентите-отличници от училището в Брезник са 8. Те ще завършат средното си образование с отличен успех на 5,50.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...