Футболният клуб в Ноевци получи подкрепа за идеята да възроди детския турнир на името на значима личност за местния футбол

Футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) ще възроди забравен турнир и ще подобри санитарно-битовите условия на стадиона в селото. Това ще се случи чрез проект, с който футболният клуб е кандидатствал за финансиране по Договора за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ и Община Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Проектът е с наименование „Хайде да ритаме, но не само сега“ и е одобрен за финансиране със средства от годишното дарение, с което мината в Брезник помага за развитието на местни инициативи в общината. “Община Брезник и ” Асарел Инвестмънт” одобриха нашия проект. С получената финансова подкрепа от 3000 лв., с усилията на клуба и нашите приятели ще възродим турнира в името на най- големия човек в историята на клуба: “Чичо Стохи” . В него ще участват 4 детски смесени отбора (от момчета и момичета до 11г.) на малки вратички.”, съобщиха от футболен клуб “Черногорец” (Ноевци) на Фейсбук страницата си. Освен възраждане на турнира, стадионът в брезнишкото село Ноевци ще се модернизира с тоалетна с отделни помещения за мъже и жени. От футболния клуб благодариха на общинската администрация и фирмата-инвеститор в Брезник за подкрепата, която винаги оказват.

Това е пореден проект, който футболният тим на Ноевци ще реализира с помощта на доброто сътрудничество между Общината и мината. През 2018 година клубът увеличи инвентара си с тракторна косачка, която помага в поддържането на терена на стадиона, а през 2019 година се сдоби с нови футболни мрежи. Придобивките са осигурени със средства от годишното дарение между общинската администрация и мината. В последните две години пък стадионът на Ноевци обогатява програмата си и се превръща в арена за приятелски футболен турнир, който събира отбори от Брезнишко. Събитието се провежда под егидата на компанията „Асарел-Инвестмънт“, която е представена в общината чрез дъщерното си дружество “Трейс Рисорсиз”.

Zapadno.com припомня, че тази година по-малко проекти в община Брезник ще бъдат подкрепени от годишното дарение по Договора за сътрудничество между „Асарел-Инвестмънт“ и Община Брезник. Причината е въведеното на 13 март извънредно положение, което наложи прекратяване на процедурата за кандидатстване с проекти за финансиране от годишното дарение. Въпреки това част от проектите, кандидатствали преди преустановяване на процедурата, бяха одобрени от фирмата-инвеститор. Сред тях и е този на футболен клуб “Черногорец”. Останалите средства от дарението са предоставени на Община Брезник за справяне с разпространението на коронавируса COVID-19.

Снимка: “Трейс Рисорсиз”

Виж също...

Loading...