Областният управител инж. Е. Костадинов: Малкото заболели с коронавирус в област Перник говори за добре свършена работа между институциите

Към момента обстановката в област Перник е спокойна, за последните дни няма нови регистрирани заразени с коронавирус. Това докладва директорът на Регионалната здравна инспекция в Перник доктор Юри Торнев по време на Оперативния щаб, организиран от областния управител инженер Емил Костадинов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

„Общо 23 са положителните лица на територията на област Перник. На 807 лица е взет секрет от носоглътката, а на 315 са направени бързи тестове. Изготвени са 168 предписания.“, уточни доктор Торнев. На срещата беше обсъдено, че здравните заведения на територията на областта са обезпечени с предпазни материали. Проверките на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи протичат нормално без възникнали проблеми. „В постоянна връзка сме с РЗИ-Перник. Досега има съставени 7 досъдебни производства.”, съобщи главен комисар Димитър Попов.

Областната дирекция по безопасност на храните следи стриктно спазването на противоепидемични мерки в ресторантите, сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване, както и в магазините. Засега няма да бъде отворен гранично контролно-пропускателният пункт на Стрезимировци. „Затворени остават ГКПП Брегово и Стрезимировци, като критериите за пропускане са уеднаквени от двете страни – и от българска, и от сръбска.“, уточни началникът на Граничното управление в Трън Кирил Дамянов.

Върви усилено организацията за държавните зрелостни изпити и изпитите след 7-ми клас, коментира началникът на Регионалното управление на образованието в Перник Ваня Коконова.

От Българския червен кръст продължават да раздават помощите на социално слаби хора.

В края на срещата областният управител благодари на всички отговорни институции за добре свършената работа. „За това говорят и фактите, че в нашата област на този етап има много малко заболели.“, подчерта инженер Костадинов.

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...