Полицията до жителите в областта: Препоръчваме стриктно да спазвате противоепидемичните мерки на властите

За да се предотврати ново увеличение в броя на заразените с коронавирус от Областна дирекция МВР-Перник препоръчват на жителите на областта да продължат стриктното спазване на мерките, свързани с разпространението на COVID-19, предвидени в заповедта на здравния министър. Спазването на дистанция понижава риска от зараза. Припомняме, че според новите противоепидемични правила за посещения в паркове, градини, както и при организирането на излети, посетителите трябва да съблюдават  социална дистанция от минимум 2,5 метра. Препоръчваме да се избягва струпване на компании и групи на едно място. При разговори с други хора е необходимо да  се поставят маски или шалове. Посетителите на парковете и пазарите да използват само определените входно-изходни пунктове и да следват маркираните маршрути, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция МВР-Перник.

От вчера посещенията в кина, музеи, галерии и библиотеки на закрито, както и на културните събития, провеждащи се на сцени на открито, са позволени, но при спазване на изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки. Полицията в Перник и областта продължава започналите съвместни проверки по заведенията във връзка със спазването на мерките против разпространението на COVID-19, регламентирани със заповедта на здравния министър. Служители на реда, представители на Регионална здравна инспекция и на  Областната дирекция по безопасност на храните ще следят за спазването на трите най-важни изисквания: дистанция метър и половина между масите, използване на лични предпазни средства и хигиена (дезинфекция след всеки клиент).

Съветите са да се използват предпазни средства – маска и ръкавици, когато се влиза в големи търговски обекти, защото близостта с други хора и докосването на повърхности са основните пътища на предаване на заразата. При обход на търговските обекти устно ще бъдат предупреждавани техните собственици и посетители да спазват задължителните мерки. За да се намали възможността за предаване на заболяването напомняме на хората, които се придвижват с градския транспорт, че според заповедта на министъра на здравеопазването използването на маска в автобусите е задължително.

Виж също...

Loading...