Училището в село Ноевци отразява майски празници чрез клипове, в които дистанционно участват ученици

Интересна инициатива се провежда от основно училище “Христо Смирненски” в брезнишкото село Ноевци. Невъзможността ученици и учители да са заедно в класните стаи не попречи на отбелязването на бележити майски празници чрез интернет, предаде репортер на Zapadno.com.

Клипове, в които дистанционно участват ученици, показват факти, творчество и любопитни моменти за важните дати от календара през пролетния месец май. “Включихме се в инициативата на Министерство на образованието и науката и Регионално управление на образованиет-Перник за отразяване на бележитите майски празници по време на дистанционното обучение. Месец май е изпълнен с важни и значими дати ( 1 май, 6 май, 9 май, 11 май и 24 май), които не може да бъдат отминати просто така. Винаги досега тези дати са намирали отражение в училищния живот на основно училище “Христо Смирненски”. Поради наложените обстоятелствата към момента майските празници бяха и ще продължат да се отразяват дистанционно, защото училището е институция, която не само образова, но и възпитава нравствени ценности у учениците.”, каза за Zapadno.com директорът на учебното заведение Ивелина Ангелова.

Клиповете се публикуват във Фейсбук профила на училището, който може да бъде открит като натиснете тук. Вчера от учебното заведение публикуваха тематично видео за 11 май – Денят на светите братя Кирил и Методий. “Този ден се утвърждава през Възраждането като важен ден от празничната система на българите – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий – създатели и разпространители на първата славянска азбука – глаголицата.”, споделиха от основно училище “Христо Смирненски” в съобщение към видеото.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...