Творби на възпитаници от училището в град Брезник ще са част от електронен сборник “Европейски ценности”

Две ученички от средно училище “Васил Левски” в град Брезник бяха класирани в областен конкурс за есе и рисунка, съобщи вестник “Съперник“.

Kонкурсът за есе и рисунка се организира от Регионално управление на образованието-Перник. Той е посветен на Деня на Европа и победата над фашизма, а в него се включиха голяма част от учениците в област Перник. Сред тях са и две ученички от училището в град Брезник. Техните творби, както и тези на останалите участници, бяха оценени от жури с експерти от Регионално управление на образованието-Перник. Най-добрите есета и рисунки са отличени и включени в електронния сборник “Европейски ценности”, който Регионалното управление на образованието създава по случай 9 май.

В категорията за рисунка на второ място е класирана творбата на ученичката Моника Борисова от 5-ти клас на училището в Брезник. В категорията за есе на трето място е класирана ученичката Симона Стоянова от 5-ти клас на брезнишкото училище. Победителите във всички категории ще получат грамоти от Регионално управление на образованието-Перник, добавиха от вестник “Съперник”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...