Трънчанин втрещи полицаи като премина КПП с декларация с фразата “Избегал ми е жужелът”

Жител на Трън втрещи, но и усмихна полицаи на временен контролно-пропускателен пункт. Случката се разиграла, когато все още главни пътища в страната бяха обособени контролно-пропускателни пунктове, научи Zapadno.com.

Трънчанинът, преминал през контролно-пропускателен пункт за влизане в областния град Перник. Шофьорът от пограничния град подал на полицаите декларация, в която описал нестандартна причина за неотложно пътуване. В декларацията си той написал следното: “Избегал ми е жужелът” (бел. ред. Избягал ми е охлювът). Тази фраза озадачила полицаите, но го пуснали да премине към Перник.

На връщане от Перник трънчанинът преминал през същото КПП, където на смяна все още били служителите на реда, приели декларацията му. Полицаите се скарали на трънчанина и му казали следващия път да декларира верни данни в декларацията си, иначе няма да го пуснат да премине.

Zapadno.com припомня, че временните контролно-пропускателни пунктове по пътища в страната преустановиха дейността си от 6 май след близо 2 месеца проверки. През този период шофьори и пътници трябваше да доказват целта на пътуването си между областните градове чрез декларации, като изключения за преминаването се правиха в определени случаи.

Виж също...

Loading...