Абитуриентите от Випуск ‘2020 на трънското училище получиха цвете на изпращането си, а кметът на Трън отправи поздрав за патронния празник на учебното заведение

Семпло, но от сърце беше изпращането на абитуриентите от Випуск ‘2020 на средно училище “Гео Милев” в град Трън, научи Zapadno.com.

На днешния ден (15 май) училището в Трън отбелязва патронния си празник, но и по традиция изпраща своите абитуриенти. Церемонията по предаване на знамето се е състояла дистанционно. За първи път традиционният празник в училищния двор не се проведе поради извънредната епидемична обстановка в страната и превантивните мерки, свързани с нея.

Въпреки това завършващите 12-ти клас ученици се събраха пред двора на училището, където отброяваха от 1 до 12. Техни роднини пък ги наблюдаваха отстрани и им се радваха. Зрелостниците получиха и по едно цвете с пожелание за попътен вятър в живота.

Тази година кметът на Община Трън Цветислава Цветкова отправя поздравителния си адрес по случай патронния празник на училището онлайн. Освен чрез социалната мрежа Фейсбук, общинският сайт, кметът пожела поздравителния адрес да достигне и до читателите на Zapadno.com. Какво пожела Цветислава Цветкова на директора, преподавателите, учениците и завършващите абитуриенти от учебното заведение, може да прочетете в редовете по-долу.

УВАЖАЕМА Г-ЖО ДИРЕКТОР,
УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,
СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Днес е хубав празник- патронния празник на СУ,, Гео Милев“-нашето училище!

Гео Милев е български поет и публицист. Въпреки краткия си живот едва 30 годишен Гео Милев оставя дълбока следа в историческата и литературната памет.

През живота си се занимава активно с публицистика като развива модернизма, в българската следвоенна литература.

В произведенията си Гео Милев смело прокламира естетическите си възгледи и модерните идеи за човека и неговата трагичност и накрая се твърди, че си отива от този свят по особено жесток начин именно заради своето творчество.

Приемете моите поздравления по случай патронния празник на СУ,, Гео Милев“- гр. Трън !
Скъпи учители,

Желая Ви здраве, вдъхновение и сили, за да можете да преодолявате трудностите и предизвикателствата по пътя на познанието. Работете упорито и отговорно за издигане престижа на училището, за създаването на един по- добър свят за нашите деца, свят, в който, получавайки добро и качествено образование, да успеят , да се реализират като професионалисти в България и по света.
Мили ученици,

Животът лети напред и все повече Ви отдалечава от детството, но във вашето съзнание завинаги ще остане едно сияние- чисто като сълза и красиво като слънцето- сиянието на вълшебник, който не прави чудеса, а създава от вас хора. Този вълшебник е родното училище. Бъдете силни и ученолюбиви, дерзайте и отстоявайте своите цели, за да се радваме на вашите успехи и да се гордеем с вас.

Скъпи абитуриенти,

Изминали са 12 години от първия миг в училище- години на труд и усърдие, сълзи на отчаяние и усмивки от радост, изпитания на волята, на ума, на характера. Стъпка по стъпка сте изграждали своята личност, преборвайки егоизма, лъжата, подлостта, заблудата, страха…Този дълъг път не сте изминали сами- винаги сте били подкрепяни, напътствани и вдъхновявани от своите учители. Благодарете им от сърце, благодарете им искрено и с обич, която заслужават.

Мили абитуриенти, бъдещи студенти, лекари, строители, откриватели… следвайте пътя, който сте избрали с вяра, защото тя е най- мощната сила на света. Випуск 2020 г., бъдете промяната и на добър път!

КМЕТ НА ОБЩИНА ТРЪН
ЦВЕТИСЛАВА ЦВЕТКОВА

Виж също...

Loading...