Жители от град Брезник получиха хранителни продукти от мотористи чрез инициативата “Помощ на две колела”

Инициативата “Помощ на две колела” премина през град Брезник. Вчера жители на града са били зарадвани от група мотористи, които им доставили хранителни продукти, научи Zapadno.com.

Поредната акция от инициативата на Българска федерация “Мотоциклетизъм” – “Помощ на две колела” стартира вчера от София. Тази акция е предпоследната от частта на инициативата, свързана с коронавируса и въведените от кризистния щаб мерки. “След сваляне на извънредното положение много хора, на които помагахме през този период се върнаха на работа, но за сметка на това други заемаха техните места! Днес инициативата е за територията на град София, Перник, Радомир, Люти брод, Гуцал, Поповяне и Брезник!”, съобщиха от съобщиха инициаторите във Фейсбук страницата БФМ – Помощ на две колела.

Инициативата имаше за цел да бъдат посетени 50 адреса на нуждаещи се семейства, пострадали от последствията на въведеното извънредно положение заради коронавируса в страната ни. На семействата, които са били посетени са раздадени пакети включващи: картофи, моркови, свинско месо, боб, нахут, зелен фасул, макарони, спагети. “И този път избрахме и купихме различни продукти за разнообразие на седмичната трапеза! Добавихме и сухи пасти и сладки рола за децата. Средствата за дарението бяха предоставени от сдруженията ”Симеон Радев” и ”Акация”, както и персонално от нашите близки приятели, които ни помагат от самото начало Ники, Мишо, Дани, Васко, Илия, Наско и Ивелин! Както и от “Пчеларска ферма Бормалийски”, която предостави мед за всички, а хлябът беше дарен от Румяна Мирчева.”, поясниха още инициаторите във Фейсбук страницата БФМ – Помощ на две колела.

На 7 май инициативата “Помощ на две колела” премина през брезнишкото село Сопица, където бяха зарадвани четирима местни жители.

Виж също...

Loading...