Областният управител инспектира ремонта на язовир “Конска”, който стартира в края на 2019 година – СНИМКИ

Държавата започна ремонти на язовирите в брезнишкото село Конска и пернишкото село Мещица. Областният управител инженер Емил Костадинов лично направи инспекция на водоемите. Ремонтните дейности са възложени на фирма „Монтажи“ към Министерството на икономиката, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Перник.

„С реконструкцията на язовирите ще подобрим техническото им състояние, ще редуцираме рисковете от наводнения и ще осигурим безопасността на хората. Язовирите са държавна собственост и се привеждат в състояние, в което могат да бъдат експлоатирани безаварийно.“, коментира инженер Костадинов.

Тече ремонт на земнонасипната стена, изпускателния кран и други съоръжения на язовира в село Конска. Изграден е нов успокоител на водата и се почиства пътя на водата от храсти и дървета. Там реконструкцията започна през месец ноември миналата година.

Zapadno.com припомня, че дейностите, които се извършват на язовир “Конска” са за 672 000 лева с ДДС. Ремонтно-възстановителни работи се правят поради застрашаване на 250-метров участък от село Конска. Обемът на язовира край населеното място е 76 000 кубически метра, поясниха от Министерство на икономиката.

Разгледайте снимки от инспекцията, която областният управител извърши на язовир “Конска”:

 

Снимки: Областна администрация-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...